Fbm1

Amasya Üniversitesi 15. Bilim, Kültür, Sanat ve Spor Şenlikleri kapsamında ‘Fen Bilimleri Materyal Sergisi’ açıldı. Millî Hâkimiyet Yerleşkesinde düzenlenen sergiye Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Resul Çekin’in yanı sıra akademisyenler, öğrenciler ve ilk ve ortaöğretim okullarından da yoğun bir katılım oldu. Fen Bilimleri Materyal Sergisi adını taşıyan etkinliğin akademik danışmanlığını ise, Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Sevilay Karamustafaoğlu üslendi.

‘Fen Bilimleri Materyal Sergisi’adını taşıyan etkinlikle ilgilibir açıklama yapanAmasya Üniversitesi Tabiatı Fenle Çözümleyenler Kulübü Başkanı ve Fen Bilgisi Öğretmenliği öğrencisi İlknur Çağırgan, “Hepinizin bildiği üzere bilim sergileri öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan öğrenme metotlarından biridir. Bu tür etkinlikler hayal gücü ile yaratıcılığın birleşimidir. Eğitim kurumlarının öncelikli amacı da bu yaratıcılığın ortaya çıkmasına zemin hazırlamaktır. Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1-2-3 ve 4. sınıf fen bilgisi öğretmen adaylarının düzenlediği bu sergide iki boyutlu levhalar, çalıştırılabilir ve çalıştırılamayan 3 boyutlu materyaller, FETEMM projeleri ve deneylerimiz bulunmaktadır. Konuklarımıza, proje çalışmalarında emeği geçen akademisyenlerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Özellikle ilk ve ortaöğretim okullarından yoğun bir katılım bizleri memnun etti.” dedi.

Fen Bilimleri Materyal Sergisi, Millî Hâkimiyet Yerleşkesinde iki gün boyunca açık kalacak.

Fbm2

Fbm3