Sağlık Kültür Spor Daire Başkanlığı tarafından her ay organize edilen “Ayın Menüsünü Sen Seç” etkinliği çerçevesinde mart ayı ilk menüsünü Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, Yeşilırmak Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Öğrenci Yemekhanesinde öğrencilerle yedi. Programda Rektör Turabi’ye Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Kurt eşlik etti. Rektör Turabi; öğrencilerin beklentilerini de dinledi.

Yemekhane

Yemek sırasına girdikten sonra öğrencilerin masasına oturarak onlarla bir süre sohbet eden Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi, “Amasya Üniversitesi yemekhanelerinde öğrencilerimizin mevsimlere göre gerekli olan kalori ve diğer besin maddelerini karşılayacak şekilde yemek çeşitliliği sunmaya çalışıyoruz. Yemeklerimiz üniversitemiz mutfağında, kendi personelimiz tarafından günlük olarak pişiriliyor. Olabildiğince hesaplı, kaliteli hazırlanan yemekler yine gıda mühendisi ve uzman diyetisyenlerimiz tarafından denetliyor. Yemekhanelerimizde verilen her ayın ilk menüsünü ise sosyal medya üzerinden yapılan anketle belirliyoruz. Gençlerimizle yemekhane ortamında sohbet etmek, onları dinlemek, öğrencilerimizi daha yakından tanımımıza ve neler yapmamız gerektiğini anlamamıza katkı sağlıyor.” dedi.

Rektör Hoca Yemekhane

Amasya Üniversitesi